Производител: OE
Код на продукта: 229.52 2
Наличност: 100
121.00лв.

Количество:

Бърза поръчка

MERCEDES BENZ MB 000 989 95 02 13 5W30 NEW – 5L

Оригинално масло MERCEDES BENZ 229.52 – 5L e opигинaлнo синтетично двигaтeлнo мacлo и е специално разработено за Mercedes-Benz, изискващи одобрение МВ 229.52. Mercedes-Benz 229.52 5W-30 e c ниcĸo cъдъpжaниe нa фocфop, cяpa и cyлфaтнa пeпeл и ce пpeпopъчвa зa двигaтeлитe нa Меrсеdеѕ-Веnz, oбopyдвaни c филтъp зa твъpди чacтици – DРF.

Mасло MERCEDES BENZ MB 000 989 95 02 13 5W30 NEW – 5L е висококачествено синтетично моторно масло, произведено в Германия. Характерното за него е, че пpитeжaвa нaй-нoвaтa cпeцифиĸaция нa Меrсеdеѕ-Веnz зa дизeлoви двигaтeли – МВ 229.52. Заради ниското съдържание на сулфатна пепел. Фосфор и сяра в състава му, то е подходящо за ВluеТЕС двигателите на Mercedes-Benz, които са оборудвани с DPF – филтъра за твърди частици.

Предимства на Оригинално масло MERCEDES BENZ 229.52 – 5L

– разработено за съвременни системи за последваща обработка на отработените газове;
–  дава увереност да се изисква максималната ефективност на двигателя, която може да се открие в развиващите се и най-нови технологии, разработени от Mercedes;
–  удължен пробег до смяна (20 000 км.);
–  двигателно масло, което е подходящо за новите Евро 4 двигатели, изискващи средно ниво на SAPS – ниско ниво на сулфатна пепел (<0.8%), на фосфор (< 0.08%) и ниско съдържание на сяра(< 0.2%);
–  запазва двигателя чист и удължава продължителността на неговия живот;
–  осигурява ниско ниво на замърсяване на околната среда;
–  гарантирана защита от износване на двигателя дори и при тежки експлоатационни условия;
–  смазва надеждно всички части на мотора при всякакви механични и екстремални температурни натоварвания;
–  съкращава разхода на масло;

Съхранение 

Препоръчва се всички продукти на Mercedes-Benz да се съхраняват на закрито място, в изправено положение и със здраво затворена капачка, така че да се избегне възможността за нахлуване на въздух, вода или влага. Продуктите трябва да се държат на температура, по-ниска 60 ° C, да не са изложени на горещото слънце или на отрицателни амплитуди.

Други характеристики

Двигатели: Бензин и дизел
Интервал на смяна: 20 000 км
Произход: Германия

Вискозитет: 5w30

Производител: Mercedes-Benz
Тип масло: Синтетично
Предназначение: Автомобили
СИДИ АВТО препоръчва преди употреба, трябва да прочетете ръководството за експлоатация на превозното средство и да се уверите, че маслото, което сте избрали, е подходящо за вашият автомобил.

История на марката

Mercedes-Benz е един от водещите световни производители на автомобили. Марката е създадена при сливането на компаниите на Готлиб Даймлер (Gottlieb Daimler) и Карл Бенц (Carl Benz) в началото на 20 в. и днес е собственост на концерна Daimler АG.

Названието Мерцедес идва от името на дъщерята на Емил Йелинек – австрийски дипломат, който се оказва страстен почитател на най-новото откритие на човечеството – автомобилите. Воден от страстта си, той посещава заедно с дъщеря си Готлиб Даймлер и неговия конструктор Вилхелм Майбах, за да се опита да ги убеди да започнат да създават все по-мощни и по-бързи автомобили. И така и до днес остава известна неговата реплика: “Ако автомобилът не може да ми даде повече, отколкото конският впряг, мога отново да се върна към конете.”

Така Йелинек се влюбва в автомобилите на Даймлер, става техен дистрибутор и започва да ги представя с името на дъщеря си. Това название се възприема бързо и от производителите и така през юни 1903 г. Йелинек получава официално разрешение да промени името си на Йелинек-Мерцедес. Или както самият той е обичал да казва: “За пръв път в човешката история баща носи името на дъщеря си.”

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!